Laika ziņu eksperts Toms Bricis paziņojis: Baltijas valstīm strauji Tuvojas tropiskā viesuļvētra

Meteorologs Toms Bricis, viesojoties raidījumā “Rīta Panorāma”, sniedza interesantu ieskatu par gaidāmajām laikapstākļu izmaiņām Baltijā, izceļot tropisko viesuļvētru, kas virzās uz reģionu. Viņš atklāja, ka ir svarīgi saprast, vai Latvijā joprojām ir sagaidāms solītais +20 grādu siltums.

Raidījuma vadītāja uzdeva jautājumu par to, kur ir palikušas iepriekš izskanējušās prognozes par siltajiem laika apstākļiem un vai šobrīd ir kādas izmaiņas attiecībā uz šo prognozi.

Viņš piebilda, ka šie laikapstākļu elementi ietekmēs ne tikai temperatūras svārstības, bet arī vispārējo atmosfēras spiedienu, kas var radīt jaunas laika apstākļu tendences. Bricis norādīja, ka siltuma viļņi, kas varētu ienākt no tropiskajām platuma grādiem, rada cerību uz siltāku un patīkamāku laiku, bet arī brīdināja par iespējamām straujām laikapstākļu izmaiņām, kas varētu ietekmēt mūsu ikdienu.

Šajā kontekstā meteorologs aicināja iedzīvotājus sekot līdzi laika prognozēm, jo tās var ātri mainīties un ietekmēt mūsu plānus un aktivitātes.

Toms Bricis raidījumā “Rīta Panorāma” sniedza vizuālu pārskatu par tropisko viesuļvētru “Kirks”, izmantojot karti, lai ilustrētu tās ceļu. Viņš paskaidroja, ka šī viesuļvētra nedēļas vidū sasniegs Franciju, tomēr jāņem vērā, ka tajā brīdī tās spēks būs krietni samazinājies.

Viesuļvētras spēks mazināsies, un vējš vairs nesasniegs viesuļvētras raksturīgās vēja ātruma vērtības, tomēr joprojām saglabāsies stiprs vējš, sasniedzot ap 30 metriem sekundē. Bricis uzsvēra, ka tas būs saistīts ar ļoti stipru lietu, taču “Kirks” vairs neizpaudīsies kā klasiskā viesuļvētra.

Turpinot stāstījumu, meteorologs piebilda, ka nedēļas otrajā pusē šī pati viesuļvētra sasniegs arī Baltijas valstis. Lai gan gaidāmās izmaiņas var nest stipru vēju un lietu, ir svarīgi ņemt vērā, ka tās var radīt arī citus laikapstākļu aspektus, kas ietekmēs reģionu.

Tādējādi Bricis aicināja iedzīvotājus sagatavoties iespējamām laikapstākļu izmaiņām un sekot līdz jaunākajām prognozēm, jo situācija var strauji attīstīties.

Taču tad viņš pateica, ko tādu uz ko cilvēkiem jāgatavojas un tas obligāti jāzina visiem:

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

You may also like...