Prognozes ir pilnībā mainījušās! Bricis paziņo par to, kāds laiks mūs sagaida Tuvākajās dienās

Prognozes ir pilnībā mainījušās, un laika apstākļi, kas sākotnēji tika prognozēti, vairs neatbilst patiesībai. Latvijas meteorologs Toms Bricis ir nācis klajā ar būtiskām izmaiņām tuvāko dienu prognozēs.

Iepriekš tika paredzēti saulaini un sausi laika apstākļi, taču tagad ir sagaidāmas krasas pārmaiņas. Bricis brīdina par to, ka gaidāmi laika apstākļu pavērsieni, kurus daudzi nebija gaidījuši – iespējami nokrišņi un straujas temperatūras svārstības.

Jautājums par to, cik ilgi turpināsies šī neparedzamība, paliek atklāts. Tuvāko dienu laikā iedzīvotājiem ieteicams sekot līdzi laika prognozēm, lai būtu gatavi gan pēkšņiem lietusgāzieniem, gan iespējamiem saules brīžiem.

Šīs laika pārmaiņas var ietekmēt ikdienas aktivitātes un pat ceļošanas plānus. Paliek atklāts jautājums – vai vasarīgais laiks vēl atgriezīsies, vai arī rudenīgās vēsmas būs pastāvīgākas?

Ceturtdien daudzviet Latvijā sagaidāms lietains un drēgns laiks, liecina jaunākās prognozes. Pēc vairākām dienām, kad laika apstākļi bija salīdzinoši mierīgi, sagaidāmas nopietnas pārmaiņas – debesis būs lielākoties apmākušās, un saule parādīsies tikai īslaicīgi, uz mirkli pāršķeļot pelēkos mākoņus. Tas būs īss brīdis gaismā, pirms lietus atkal pārņems valsti.

Vējš būs lēns, bet tas nebūs mierinošs faktors, jo pieklusinātais vējš radīs labvēlīgus apstākļus dūmakas un miglas veidošanās procesam. Redzamība būs apgrūtināta, it īpaši rīta stundās, kas varētu ietekmēt gan auto satiksmi, gan cilvēku ikdienas gaitas.

Dūmaka un mitrums radīs sajūtu, ka rudens drīzāk ir klāt nekā tālu aiz kalniem. Temperatūra arī būs mēreni zema, liekot cilvēkiem meklēt siltākas drēbes. Tādēļ tiem, kuri cerēja uz patīkamu un saulainu rudens dienu, šoreiz būs jāsamierinās ar pavisam citiem apstākļiem.

Nepatīkamā situācija gaidāma ne tikai ceturtdien, bet tieši atkal uz nedēļas nogali, kad viss mainīsies ļoti strauji un diemžēl, laiks mainīsies visā pilnībā!

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

You may also like...