Prognozes ir Totāli mainījušās! Toms Bricis steigšus nāk klajā ar Traku prognozi jau tuvākajām dienām

Laika prognozes pēdējo dienu laikā ir piedzīvojušas krasas izmaiņas, kas daudziem iedzīvotājiem var būt negaidītas. Pēc stabilākiem un ierastākiem rudenīgiem laikapstākļiem, sinoptiķi pēkšņi nāk klajā ar pavisam citām ziņām.

Latvijā plaši pazīstamais laika ziņu speciālists Toms Bricis, kurš seko līdzi atmosfēras izmaiņām un dabas kaprīzēm, ir steigšus nācis klajā ar ārkārtīgi interesantu un pat traku prognozi tuvākajām dienām.

Līdz šim ierastās prognozes ir mainījušās tik pēkšņi, ka iedzīvotājiem tiek ieteikts sagatavoties negaidītām pārmaiņām, kas varētu ietekmēt gan ikdienas gaitas, gan iespējamos plānus. Kas tieši sagaidāms tuvākajās dienās, un kādēļ prognozes ir tik radikāli mainījušās? Toms Bricis ir gatavs dalīties ar saviem jaunākajiem secinājumiem.

Laika ziņu eksperts Toms Bricis šorīt raidījumā “Rīta Panorāma” dalījās ar savu viedokli par klimata pārmaiņām Austrumeiropā, kur pēdējā laikā novērojami intensīvi un negaidīti plūdi. Viņš izskaidroja, ka šo ekstremālo laika apstākļu iemesls ir dažādu klimatisko faktoru mijiedarbība, kas vairākās reģiona valstīs izraisījusi nopietnus plūdus.

Bricis uzsvēra, ka šādas dabas stihijas, visticamāk, turpināsies arī nākotnē. Attiecībā uz Latviju viņš atzīmēja, ka mūsu valsts klimats pēdējā laikā piedzīvo neparastas izmaiņas. Lai gan daudzi uzskata, ka septembrim jābūt vēsākam, temperatūras līdz +25 vai +27 grādiem liecina par pretējo.

Viņš norādīja, ka šomēnes Rīgā nav bijusi neviena diena, kad temperatūra būtu zem +20 grādiem, kas ir neierasti šim laikam. Turklāt Bricis piebilda, ka tuvākajās dienās Latviju varētu sagaidīt vēl nebijuši un neprognozējami laika apstākļi.

Toms Bricis piedāvāja interesantu salīdzinājumu ar šī gada jūniju, kad laika apstākļi bija ievērojami svārstīgāki un vēsāki nekā šobrīd septembrī. Viņš norādīja, ka jūnijā bija astoņas dienas, kad temperatūra nesasniedza +20 grādus, kas vasaras sākumā radīja sajūtu, ka īstā vasara vēl nav sākusies. Daudziem tas lika vilties, jo jūnijs parasti tiek gaidīts kā siltā un stabilā laika sākums.

Šogad septembris pārsteidz ar neparasti siltām dienām, kad temperatūra regulāri pārsniedz +20 grādus, radot sajūtu, ka vasara ir pagarinājusies un rudens vēl kavējas ierasties.

Šis ir neparasts fenomens mūsu klimatiskajos apstākļos, jo parasti septembris iezīmē rudens sākumu ar vēsākiem un mainīgākiem laikapstākļiem. Šī gada temperatūru anomālija padara septembri par izņēmumu, kas pārsteidz ar neparasti siltām dienām.

Kā uzsver Toms Bricis, šo mēnesi varētu dēvēt par “otro vasaru,” jo siltais un patīkamais laiks, šķiet, nevēlas atkāpties. Šādas klimata izmaiņas atgādina mums par dabas neprognozējamību un to, ka, neskatoties uz mūsu gaidām, laikapstākļi var ievērojami novirzīties no ierastajām normām.

Tomēr viņš paziņoja, ka jau Tuvākajās dienās situācija ļoti krasi izmainīsies, tik ļoti, ka jāsāk jau pilnīgi uztraukties…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

You may also like...