Būs Smagi! Jau no 23. Septembra laiks mainīsies pilnībā! Milzu aukstumu sagaidīsim jau mēneša beigās

Ar septembra iestāšanos Austrumeiropas iedzīvotājiem rodas jautājums, kādi laika apstākļi būs šajā pirmajā rudens mēnesī.

Šobrīd sinoptiķi prognozē, ka 2024. gada septembra noslēgums būs ļoti auksts. Laika apstākļi var mainīties diezgan strauji, tāpēc iespējami dažādi klimatiskie pārsteigumi.

Tātad rudens sākums solās būt patīkams un vasarīgām sajūtām pilns. Šis laiks būs ideāls, lai izbaudītu saulainas, mēreni siltas un sausas rudens dienas ar komfortablu temperatūru un zemu mitruma līmeni.

Sākoties septembra otrajai desmitdienei, gaidāma neliela temperatūras pazemināšanās. No 19. septembra temperatūra pakāpeniski samazināsies līdz +15…+20°C līdz mēneša vidum. Iespējams, ka dažviet būs īslaicīgs lietus.

Desmitgades beigās, ap 22. septembri, temperatūra vēl vairāk pazemināsies līdz +7…+12°C, un ir iespējami īslaicīgi nokrišņi, kas signalizē par ievērojamu atdzišanu.

Otrajā septembra dekādē gaidāma strauja temperatūras krišana. Šajā laikā temperatūra var svārstīties no +12 līdz +17°C, un būtiski nokrišņi nav prognozēti.

Mēneša pēdējā desmitdē būs iespējams vērot “Indiāņu vasaru”. Septembra trešās dekādes sākumā temperatūra saglabāsies +8…+13°C, un laiks būs ar periodisku mērens lietus.

Tomēr mēneša beigās pastāv iespēja, ka Azoru salu ciklons varētu atnest siltāku laiku, kad temperatūra var paaugstināties līdz +14…+19°C. Šajā laikā nokrišņi visticamāk nav gaidāmi.

Sinoptiķis norāda, ka 2024. gada septembrī Austrumeiropā varētu parādīties pirmās nakts salnas, kas var liecināt par ziemas tuvošanos. Viņš paskaidro, ka otrajā mēneša dekādē, īpaši skaidrās naktīs, gaisa temperatūra var nokrist līdz +3…+8°C. Savukārt spēcīgākas nakts salnas, kad temperatūra var samazināties līdz +2…+7°C, varētu izpausties 25. septembrī.

Septembra beigās, kad varētu iestāties tā sauktā “Indiāņu vasara,” nakts temperatūra varētu atkal tuvoties +2°C, radot iespēju vieglām salnām uz augsnes. Šādas temperatūras apstākļos varētu rasties apstākļi, kas veicinās vieglas salnas, kas būtu raksturīgas ziemas tuvošanās signāls.

Taču pats nepatīkamākais un trakākais esot gaidāms tieši pēdējās Septembra dienās, jo lūk, kas mūs sagaidīs Tad…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

You may also like...