Labi zināmais Latvijas zvaigžņu eksperts Latvijai jau atkal drīzumā sola ļoti smagus brīžus ar laikapstākļiem

Daudziem Eiropas reģioniem tiek prognozēta temperatūras pazemināšanās tuvākajā laikā. Pēc nesenās vētras kāds Latvijas zvaigžņu eksperts izteicis prognozes par nākotnes laikapstākļiem.

Meteoroloģiskā centra eksperti sniedza komentārus par gaidāmajām izmaiņām sinoptiskajā situācijā.

Kā norāda meteorologi, jūlija pēdējā nedēļā Austrumeiropas un Centrāleiropas reģioni atradīsies Ziemeļatlantijas sezonas gaisa plūsmu ietekmē, kas atnesīs vēsāku gaisu.

Tāpēc gaisa temperatūra pazemināsies līdz augustam raksturīgām vērtībām. Sinoptiķi prognozē, ka nakts laikā temperatūra noslīdēs līdz +9…+14 grādiem pēc Celsija, savukārt dienā tā nepārsniegs +23 grādus pēc Celsija. Temperatūras fons turpinās pakāpeniski kristies ar katru dienu.

Tomēr, ko par šīm prognozēm domā zvaigžņu speciālisti un kas šodien notiek Latvijā?

Eksperti skaidro, ka vasara jau ir sasniegusi savu viduspunktu, un nav jābaidās no pārlieku liela karstuma. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, augusts solās būt mēreni silts, kā ierasts. Pēcpusdienās termometra stabiņi celsies līdz aptuveni 21,5 grādiem pēc Celsija, un nokrišņu būs par 20 procentiem mazāk nekā parasti.

Prognozēts, ka nākamās nedēļas sākumā vidū lietusgāzes mitēsies, jo ciklons virzīsies uz Austrumiem, atstājot aiz sevis mierīgāku un sausāku laiku.

Tajā pašā laikā Latvijas zvaigžņu speciālisti norāda uz interesantām dabas parādībām, kas varētu būt redzamas skaidrajās nakts debesīs.

Iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi šīm izmaiņām un baudīt zvaigžņoto debesu ainavas.

Šīs prognozes sniedz cerību uz patīkamiem laikapstākļiem un iespēju baudīt vasaru bez pārlieku liela karstuma un ilgstošiem nokrišņiem.

Latvijas meteoroloģiskie dienesti turpina uzmanīgi sekot līdzi situācijai, lai nodrošinātu precīzu un aktuālu informāciju iedzīvotājiem.

Tam sekos anticiklona grēda, kura jūlija pēdējā dienā nodrošinās siltu un sausu laiku. Tas nozīmē, ka pēc lietusgāzēm Baltijas reģions varēs baudīt skaidras debesis un patīkamu siltumu.

Bet ko par šīm izmaiņām laikapstākļos saka zvaigžņu eksperts Kristaps Baņķis? Baņķis ir pazīstams ar savu spēju prognozēt laikapstākļus, balstoties uz zvaigžņu un planētu stāvokli.

Izrādās, ka situācija grasās būt krietni sliktāka, nekā varam iedomāties! Par to sīkāk arī nākamajā lapā un būs ievietos ļoti skaidrs VIDEO, par to, kas var notikt jau drīzumā atkal…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

You may also like...