Prognozes ir Pilnībā mainījušās! Toms Bricis nupat paziņojis, kas patiesībā sagaidāmos Jāņos

Šie svētki ir īpaši nozīmīgi Latvijas kultūras kalendārā, tāpēc laika apstākļu prognozes ir ļoti svarīgas daudzām ģimenēm un draugu grupām, kas plāno aktivitātes ārpus telpām.

Sākot no nedēļas sākuma, Bricis ziņoja par mainīgiem laika apstākļiem Latvijā.  Dienas laikā gaisa temperatūra sasniegs 18-22 grādus pēc Celsija, kas ir tipiski šim gadalaikam. Naktīs temperatūra nokritīs līdz 10-15 grādiem, tāpēc ieteicams neaizmirst par siltākiem apģērbiem.

Otrdien un trešdien laika apstākļi nedaudz uzlabosies, mākoņu daudzums samazināsies, un iespējama arī saules parādīšanās. Tomēr pēcpusdienā varētu būt lokāli lietusgāzes, īpaši austrumu rajonos. Gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā pirmdien, ar dienas amplitūdu starp 18-23 grādiem un nakts temperatūru 11-16 grādu robežās.


Nedēļas otrajā pusē laika apstākļi būtiski mainīsies:

Ceturtdien un piektdien Latvijā gaidāmi vēl nepastāvīgāki laikapstākļi. Toms Bricis prognozēja, ka jauns ciklons no rietumiem varētu izraisīt spēcīgus nokrišņus un brāzmainus vējus. Dienas laikā temperatūra varētu svārstīties no 17 līdz 21 grādam, savukārt naktīs tā atkal pazemināsies līdz 10-14 grādiem.

Pēdējā laikā ir saņemtas jaunas ziņas, kas norāda uz to, ka laika apstākļi varētu būt citādi nekā sākotnēji tika prognozēts. Šīs izmaiņas rada ievērojamu neskaidrību un ietekmē plānus, kas saistīti ar gaidāmajiem Līgo svētkiem.

Iepriekšējās prognozes solīja mainīgus un nepastāvīgus laikapstākļus šonedēļ, kas varētu apgrūtināt āra aktivitāšu un svētku plānus. Tomēr jaunākie dati liecina par iespēju, ka laikapstākļi varētu būt stabilāki. Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis jaunākajā “Rīta Panorāmas” raidījumā sniedza detalizētu informāciju par šīm izmaiņām.

Arvien mainīgā laikapstākļu situācija ir radījusi neskaidrību, padarot grūtāk plānot āra pasākumus. Iepriekš solītie nepastāvīgie laikapstākļi, kas varēja apdraudēt Līgo svētku svinības, tagad tiek pārskatīti. Pēc Tomā Brīča teiktā, pašreizējās prognozes liecina par iespējamām izmaiņām, kas varētu uzlabot situāciju.

Pēdējās dienās saņemtās prognozes norāda, ka laikapstākļi varētu būt daudz stabilāki, nekā tika sākotnēji paredzēts. Šīs izmaiņas ir būtiski mainījušas situāciju un cerības par to, kā varētu noritēt Līgo svētki. Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis, uzstājoties “Rīta Panorāmā”, sniedza detalizētu ieskatu par šīm jaunajām prognozēm un to ietekmi.

Labi nebūs :

Situācija nebūs tāda, kā iepriekš tika paredzēts. Pēc jaunākajām prognozēm, ciklons, kas solīja nest intensīvus nokrišņus un brāzmainus vējus, tagad, šķiet, ir novirzījies uz dienvidiem, tādējādi Latviju mazāk ietekmējot. Tādēļ pirmdienas un otrdienas laikā laika apstākļi būs salīdzinoši mierīgi, ar nelielu mākoņu daudzumu un minimālu nokrišņu iespējamību.

Trešdien un ceturtdien Latvijā gaidāmi vēl labvēlīgāki laikapstākļi. Jaunākie modeļi norāda, ka augstspiediena zona, kas attīstās virs Skandināvijas, varētu stiprināties un paplašināties arī uz Baltijas reģionu. Tas nozīmē ilgstošus saulainus periodus un stabilu, sausāku laiku, ar gaisa temperatūru līdz pat 26-28 grādiem dienā. Naktīs joprojām būs patīkami silts, ar temperatūru nenoslīdot zem 15 grādiem.

Šīs prognozes būtiski maina sākotnējos pieņēmumus par nedēļas laikapstākļiem un ietekmē gaidāmo Līgo svētku plānus. Iepriekšējās prognozes solīja mainīgus un nepastāvīgus laikapstākļus, kas varēja apgrūtināt āra aktivitātes un svinības. Tomēr tagad, pēc Tomā Brīča teiktā, izskatās, ka laika apstākļi būs daudz stabilāki un piemērotāki svētkiem.

Diemžēl, bet Sinoptiķi paziņojuši, ka situācija strauji mainīsies un lūk, kāds laiks patiesībā gaidāms Jāņos…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

You may also like...